Förbeställ boken!

Jag har fått en hel del frågor om det går att förbeställa boken och köpa via hemsidan. Självklart löser vi det. Så fort betalningen är på plats och böckerna har kommit från tryckeriet så skickar jag dem.

Men det här med bokens pris och fraktkostnader är inte helt enkelt. En parameter är att boken vägen cirka 1500 gram. Då drar det iväg.

Tidigare år så har den svenska och norska kronan legat ganska lika varandra, oftast lite till den norska kronans fördel. Nu är det tvärtom så att den norska kronan ligger lägre. Därför tror jag att en prisskillnad är helt ok. Självklart kommer jag att anpassa det så snart det blir någon ändring.

Så var det ju det här med frakt. Man blir mörkrädd om jag ska vara ärlig hur mycket det kostar. Jag har kikat på många olika lösningar, bland annat att låta norska Forlagssentralen eller Sentraldistribusjon att sköta det åt mig = lägre fraktkostnad inom Norge. Men nej, kostnaderna är så höga att det inte är värt det.

Frakt för en bok inom Sverige landar på 99 SEK och till Norge 216 SEK. Då är dessutom böcker undantaget från tullkostnader. 49 resp 89 SEK hade varit mer rimligt.

Men kan du inte ha VIPPS för oss norska kunder?
En fullt relevant fråga som jag har försökt komma runt på alla sätt. I korthet blir svaret att jag antingen måste skriva mig i Norge (folkbokföring) eller öppna en norsk filial med norskt MVA och registrering i Brønnøysund-registret. Lite Moment 22 över det hela. Swish som utländsk medborgare är mycket enklare.

Det ska fan vara författare... :-)

Planen blir därför att sälja böckerna för 299 SEK respektive 329 NOK. Därtill kommer portot för 99 SEK och 199 NOK. För fler böcker upp till 5 kg blir det 199 SEK resp 387 SEK. Jag har medvetet dragit ner lite på den norska fraktkostnaden för jag tycker det är orimliga priser. Det bjuder jag på.

Det är många som har frågat om det kan förbeställa boken redan nu och det ser vi till att lösa. Följ länken nedan så får du ett mail tillbaka med hur du gör. Så fort boken och betalning är på plats så skickar jag. Självfallet blir boken signerad också!

Beställ boken här

Stefan Nicolaisen
Skrivet 2020-11-15

« Tillbaka       |       Till topps, bestefar!